top of page

Cranberry Hibiscus bier...

In 2019 werd een experiment gedaan om een fruitbier te creëren met cranberry en hibiscus. Na het maïschen werd een deel van de wort afgetapt om de cranberries in zacht te koken en de suikers en aroma's te onttrekken aan de vruchten.

In de wort werd tegen het einde van het kookproces hibiscus toegevoegd. Het resultaat, na vergisting en lagering, is een troebel, rozig fruitbier. Een fruitbier dat helemaal niet zoet is, maar een lichte achtergrond-bitterheid heeft die mooi combineert met de fruitaroma's. Nu, een jaar later, heeft het bier zicht mooi ontwikkeld. De meningen van zij die het reeds geproefd hebben zijn zeer uiteenlopend, van "Trekt op niets, 2/10" tot "dit heeft potentieel als aperitief fruitbier, 7.5/10". Er is nog werk aan de winkel, maar dit experiment heeft potentieel!



43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page